fbpx
Selecteer een pagina

Blog

Huisstijl laten maken

In deze blog lees je over de voordelen van het laten maken van een huisstijl door Studio Blimey.

Details

Jan 1, 2020
Studio Blimey

Categorieën

Huisstijl
Grafisch Ontwerp

Het belang van een huistijl

Mensen onthouden vooral beelden, deze zijn makkelijker en sneller te herkennen dan een naam of een stuk tekst. Met een huisstijl ben je dus goed herkenbaar. Je kunt er veel mee zeggen en een gevoel mee uitdrukken. Wanneer je het logo van bijvoorbeeld Apple of Nike ziet, komen alle kenmerken van dat bedrijf of product in je gedachten op. Jouw huisstijl geeft dus al heel snel een bepaalde indruk. Het is dan ook belangrijk dat je met jouw huisstijl uitstraalt wie jij bent en waar je als bedrijf voor staat. Met een logo zorg je voor herkenning en eenheid van jouw gehele huisstijl.

 

Wat is dan een goede huisstijl

Een huisstijl vertegenwoordigt datgene wat je als eerste indruk wilt meegeven, voor welke waarden je als bedrijf of als persoon staat. Dit kan zowel zakelijk als creatief zijn. Voorbeelden kunnen zijn: duur en exclusief, toegankelijk of duurzaam. Maar in ieder geval wel professioneel en vertrouwenwekkend. Een goed ontworpen huisstijl vertelt jouw doelgroep dus precies waar jij voor staat.

“Een goede huisstijl laat een blijvende indruk achter bij jouw doelgroep.”

De elementen binnen een huisstijl

Het ontwerp van je logo en huismerk bevat een aantal vaste elementen, die je vervolgens kunt gebruiken voor al je bedrijfsuitingen:

  • Het logo
  • De visuals
  • De typografie
  • De kleuren
  • Visitekaartje
  • Briefpapier
  • Flyer

Ook stijlelementen zoals fotografie en taalgebruik (formeel/informeel) maken deel uit van je uitstraling en dus van de huisstijl.

 

De huisstijl is de basis van je onderneming

Met het logo en de huisstijlbeschrijving is de basis gelegd voor het maken van de website of webshop. De look & feel is bepaald en er is een eenheid in de uitstraling van je bedrijf. Dat is duidelijk voor de potentiële klant. Iedereen die jouw huisstijl ziet, zal jouw bedrijf herkennen als professioneel en betrouwbaar.

Dus, tijd voor een nieuwe huisstijl? Neem dan contact met ons op.

LATEN WE EENS GAAN PRATEN
Zeg even Gedag!